Министерството на земеделието и храните (МЗХ) и Парламентарната комисия по Земеделието и храните в Парламента предлагат увеличаването на минималния осигурителен доход за земеделските производители да бъде въведено от 2016 г., а нивата на осигуряване за земеделските производители да бъдат плавно увеличавани.
[news]
Това стана ясно от Доклада на Комисията по земеделие, представен по време на днешното обсъждане на Законопроекта за държавен бюджет за 2015 г., предаде Фермер.БГ. 
 
От доклада стана ясно още, че народните представители от парламентарните групи на ПП ГЕРБ, на Реформаторския блок, на Патриотичния фронт и на АБВ са заявили, че ще подкрепят законопроекта, като категорично подкрепят и становището на Министерството на земеделието и храните, увеличаването на минималния осигурителен доход за земеделските производители да бъде въведено от 2016 г., а нивата на осигуряване за земеделските производители да бъдат плавно увеличавани.
 
Народните представители от парламентарните групи на БСП лява България, на Движението за права и свободи, на Български демократичен център и на Политическа партия Атака заявиха, че няма да подкрепят законопроекта и също категорично се обявиха против предвиденото увеличаване на минималния осигурителен доход на земеделските производители, но настояваха тази мярка да бъде изцяло отхвърлена за целия програмен период.
 
След проведените разисквания Комисията по земеделието и храните с 10 гласа “за”, 8 гласа “против” и 0 гласа “въздържали се” предлага на Народното събрание да приеме на първо гласуване законопроект за държавния бюджет на Република България за 2015 г.
 
Предстои по-късно днес Законопроектът на Държавния бюджет да бъде гласуван на първо четене от Народното събрание
 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!