Бившия земеделски министър Мирослав Найденов прогнозира разцепление в ГЕРБ.

 

„ГЕРБ ще се разцепи,. Хората отидоха заради Бойко Борисов и заради ценностите на Европейската народна партия (ЕНП), а в момента самият той заяви, че партията е на Цветан Цветанов”. Това заяви пред bTV бившият земеделски министър Мирослав Найденов, срещу когото в момента се водят няколко разследвания за корупция.

 

В началото на седмицата, в отворено писмо структури на ГЕРБ от цялата страна поискаха да бъдат отстранени Цветан Цветанов, Искра Фидосова и ковчежника на партията Цветомир Паунов. Според Мирослав Найденов, причината за това е авторитарен и безпардонен стил на партийно управление, който те са наложили.

 

На среща в Етрополе членове на ГЕРБ са обсъдили т.нар. „кърваво писмо” с искания за отстраняване на тримата. Въпреки вчерашните обяснения на Бойко Борисов и Цветан Цветанов, че конфликти в ГЕРБ няма, а функционерите търсели вниманието на лидера си. Мирослав Найденов твърди, че сдобряване няма. „Подаването на ръка е жест на възпитание”, коментира още той. Според него, подслушването на разговора му с Николай Кокинов и Бойко Борисов с Банкя „преляло“ чашата на търпението, тъй като били нарушени човешките му права. „Политическото воайорство е страшно изкушаващо. Всеки иска да знае какво се случва в неговите противници и това се изражда в гледане под чаршафите”, заяви ексминистърът.

Мирослав Найденов е убеден, че освен него и други от ГЕРБ са били подслушвани незаконно от СДОТО. На сбирката в Етрополе е решено да бъде създадена Фейсбук група с името „Истината за ГЕРБ”. Там е публикувано и „кървавото писмо”, в което се посочва, че оставките на Цветанов, Фидосова и Паунов са належащи по ред причини, сред които и „безпринципното и на моменти нагло налагане на техни протежета”.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!