Както много често взе да се случва в последните три месеца, днес времето за парламентарен контрол отново не стигна за да се изкаже министър Мирослав Найденов. В програмата на парламента беше записано, че ще отговарят 12 министри като последният е Найденов. За съжаление петте часа стигнаха за 11 от тях. Хранителният министър трябваше да отговори на депутати от БСП, ДПС и РЗС. Недостатъчното време отново го пощади от коментар по важни теми и останаха незададени въпросите: "Има ли корупция в ДФЗ?", "Как се води кадровата политика там?, "Продължават ли скандалните горски заменки?" "Кога ще има агроекологични плащания?" и много други теми, към които обществото е много чувствително. Утре, "успешният министър", както наскоро го определиха социологически агенции, провели анкета в София и по телефона, ще лети за Япония, където ще придружава премиера.

"Имам информация, според която проектите по ПРСР, които постъпват в ДФЗ не се разглеждат подред, така както са входирани, а се гледат избирателно. Исках да попитам г-н министъра дали това е така, а за да питам, значи имам съмнения", каза пред репортер на Фермер.БГ народният представител Пенко Атанасов.  Другият въпрос на депутата беше за кадровата политика.

Корнелия Нинова също се канеше да атакува с въпрос за тютюна, но каза, че това са важни теми, от които министърът не може да се скрие и така или иначе ще отговори. Антон Кутев също ще продължи да търси отговор на въпроса правилно ли се усвояват парите по ПРСР, как се раздават и колко от тях ще загубим, заради неправилното управление на програмата и чиновническата небрежност.

Важният въпрос на народните представители Гюнер Сербест и Юнал Тасим за това кога ще има агроекологични плащания по мярка 214 от ПРСР също остана без отговор. Яне Янев пък имаше питане във връзка с осигуряване на структурите на министерството с квалифицирани ръководители и специалисти в областта на механизацията на земеделието.

 

 

Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!