След като Фермер.БГ писа, че министър Найденов е позагубил доворието на фермерите и това на хората, живеещи в селата, защото обръща повече внимание на темата храни, отколкото на истинските земеделски проблеми, днес той даде обяснение пред журналити защо го прави, възползвайки се от факта, че открива изложение за еко храни и други био продукти.

„Големият проблем със здравето на българите идва от режима на хранене и от качеството на храните. Затова усилията ми са насочени към храните.  МЗХ винаги е отговаряло за храните, но през предходните мандати са се вторачвали в други неща. Понякога даже, някои ни обвиняват, че правим много за храните – мисля си, че ние сме длъжници и години наред ще бъдем длъжници към българския потребител. 20 години допуснаха, а сигурно и ние като потребители сме го допуснали, на трапезата да ни се слага какво ли не, да забравим вкуса на хубавото, на истинското – ето на това”, заяви министърът и показа в ръцете си биоорехи.

Припомняме, че неправителствени организации все по-сериозно обсъждат идеята да излязат с декларация, чрез която да предложат МЗХ да се раздели на две министерства – по храните и по земеделските въпроси, като по този начин на внимание да се зарадват не само свързаните с хранително-вкусовата промишленост лица, но и земеделските производители. 

 

Още по темата:

Мирослав Найденов е най-одобряваният министър след Цветан Цветанов Мирослав Найденов е най-одобряваният министър след Цветан Цветанов
16.11.2010
Мирослав Найденов намери място в челната тройка на най-добрите министри у нас, сочи национално представително проучване на обществено-политическите нагласи, проведено от Националния център за изучаване на общественото мнение.

 

 


© 2010 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!