До май-юни 2014 г. ще бъдат ясни правилата за прилагането на новата Обща селскостопанска политика (ОСП) 2014-2020 г., тоест тогава ще бъдат ясни всички мерки, които ще се предприемат по новата Програма за развитие на селските райони. Това съобщи министър Димитър Греков в Пловдив, предаде репортер на Фермер.БГ.

 

„Знаете, че до средата на 2014 г. ще е преходен период, в който ще работим по старите правила. Смятам, че по-важно е да не бързаме със съставянето на новите мерки – това са много важни мерки за период от 7 години напред. Ако избързаме и дадем неправилна посока на онова, което трябва да се развие през следващия период, може да направим фатални грешки.

 

Затова, нека да прегледаме всичко детайлно, нека всяка мярка да бъде обсъдена и от браншовите организации, а след това да дадем на публично обсъждане тези мерки, за да бъде ясно по какви процедури и с какви намерения ще вървим“, беше категоричен министър Греков.

 

По думите му, намерението на МЗХ е мерките в ПРСР 2014-2020 да са по-малко в сравнение в програмния период, който изтича в края на тази година. „Много е важно и да бъдат силно облекчени процедурите за кандидатстване по тези мерки“, допълни Греков.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!