Въвеждане на иновации в земеделието са част от мерките, които предприема Министерството на земеделието и храните за изход от икономическата криза. Това каза министърът на земеделието проф. Димитър Греков откривайки семинар, посветен на иновациите и защитените наименования.

„Нашето правителство застава изцяло при решаването на проблемите на сектора, което е немислимо без тясното сътрудничество между държавата, науката и фермерите. Министерството на земеделието ще бъде гарант на това“, подчерта министър Греков. 

Той бе категоричен, че иновациите са един от шестте най-важни приоритети за следващия програмен период. „Давайки тласък на иновациите в селското стопанство, ще успеем да осигурим и повече здравословна храна. Българите трябва да знаят какво консумират, а ние сме известни като традиционен производител на висококачествена продукция не само у нас, но и в цяла Европа. Трябва да запазим и развием тази традиция“, подчерта проф. Греков.

На форума участие взеха холандският посланик Н.Пр. Карел ван Кестерен, управителят на регион Тоскана Карло Киостри, представители  на Европейската комисия, на Министерството на земеделието и храните, научните среди, фермерски асоциации, Българската агенцията по безопасност на храните и Изпълнителната агенцията по лозата и виното.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!