Важно е да стартира арабският пазар за агнета и млечни продукти, защото този пазар е познат, заяви министърът на земеделието Димитър Греков. В интервю за Фермер.БГ той припомни, че е изготвен меморандум, който е представен на Катар. „Надявам се, че до края на февруари този меморандум ще бъде подписан“, допълни Греков.

 

За българските производители на месо не само Катар е възможност за реализация на продукцията, заяви за Фермер.БГ министър Греков. „Има възможност за износ и на европейските пазари. През последните дни на 2013 г. Франция е закупила големи количества агнешко месо от определени породи и има заявена готовност за закупуване и от България“, допълни Греков.

 

 

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА!

 

 

Министърът е категоричен, че трябва да има повече взискателност към българските производители. „Възможности за износ има, но за точно определени породи, за точно определена селекция животни, които да са отглеждани по стриктна технология. Необходима е и държавна гаранция за отглеждането на тези агнета“, заяви Димитър Греков.

 

По думите му през последните 6 месеца в България има ръст в производството на месо. Нараства и интересът от страна на животновъдите. „Това е пътят, по който ще се възроди животновъдството. Защото износът е онази посока, в която ще има по-голяма доходност за сектора“, допълни министър Греков.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!