Българският производител „Металагро“ участва за първи път тази година на изложението „Агритехника“ в германския град Хановер. 
Компанията, която е първият промишлен производител на селскостопански машини в България, създава хедери за слънчоглед, хедери за царевица, приставки за рапица, раздробители за слънчогледови и рапични стъбла, транспортни колички за хедери и сеялки, валяци, иглени брани, машини за жътва на лавандула. 
 
 
На щанда на фирмата има три различни модела машини за прибиране на слънчоглед, като освен добре познатите в България и зад граница класически модели на хедерите, посетителите на най-голямото изложение за агротехника могат да видят най-новата разработка на добричката фирма – редови хедер от лифтерен тип. 
 
Хедерът е разработен в три модела - MA206 - 6/70, МА208 - 8/70 и МА212 - 12/70, като по заявка на клиенти може да бъде произведен и за 75-сантиметрови междуредия. 
Тази машина дава възможност на комбайнера, в зависимост от скоростта на жътвата, да контролира работата на мотовилото. Дължината на лифтера е 1800 м. 
 
На щанда присъства и класическа машина, която е разработка на фирмата – серия 9 – последно поколение, модел 2016 г. Хедерът е с твърда рама, специален режещ апарат и чупещи се рогове на делителите. 
 
 
Другото предложение на „Металагро“ за посетителите на „Агритехника“ е безредова машина за прибиране на слънчоглед, която вече пет години се произвежда от компанията.
 
Към продуктите  на „Металагро“ са проявили интерес  швейцарски посетители на изложението, разказаха от компанията. Интересът на германците пък беше предизвикан от щанда на компанията, тъй като в Германия рядко се отглежда слънчоглед и стопаните са били любопитни към технологията на прибиране на културата. 
„Чувстваме се в свои води. Сверяваме си часовниците с най-големите в бранша“, добавиха представителите на фирмата.  

Повече за портфолиото на "Металагро" можете да откриете на сайта на компанията metalagro.bg