Пакет от мерки за възстановяване и развитие на селскостопанските пазари в Европейския съюз ще бъдат представени по време на следващото заседание на Комисията по земеделие и развитие на селските райони в Европейския парламент, което ще се състои на 9 януари, съобщиха от пресслужбата на институцията.
 
Докладът на експертната група беше обсъден в Брюксел през декември на конференция на високо парламентарно ниво сред държавите членки, както и през ноември по време на Съвета по земеделие и рибарство на ЕС.
 
Тогава еврокомисарят по земеделие Фил Хоган заяви, че докладът се обсъжда и определени препоръки в него ще бъдат включени в работната програмата за 2017 г.
 
 
Според доклада са необходими мерки за обновяване на европейското законодателство в областта на несправедливите търговски практики, които вредят на фермерите. Въпреки, че държавите-членки не бяха единодушни относно необходимостта от подобно законодателство, всички оцениха предимствата от прозрачността и необходимостта от това правителствата да докладват за цените на стоките в общността.