прикачни пръскачки Kverneland-RauСлед интеграцията на компанията Rau в структурата на Kverneland, обединеното предприятие излиза на пазара на селскостопански машини като . През 2012 година компанията ще представи няколко нови прикачни пръскачки за растителна защита “iXtrack” с ширина на захвата от 21 до 45 м. Всички модели на пръскачките лесно се интегрират със системата ISOBUS, което позволява тези машини да се използват с трактори на всеки производител.

Моделът “iXtrack” има три версии - C30, C40 и C50 - с обем на резервоара 3 000, 4 000 и 5 000 литра. Клиентът може да избере производителност и вид на помпата: да поръча или две отделно инсталирани помпи с 200 или 250 л/мин., или една двойна с капацитет от 400 или 500 л/мин.

Според техническите характеристики, новите пръскачки могат да бъдат снабдени със следните крила:

  • стоманени крила с ширина от 18 до 30 м.;
  • крила с трикратно-сгъваеми секции с ширина 32-36 м;
  • алуминиеви крила с ширина от 24 до 33 м;
  • крила HBWP с ширина до 45 м.

Според Kverneland алуминиевите крила се почистват лесно - тяхната вътрешна конструкция е лишена от места, където може да се задържа течност или утайка, а анодизираната повърхност предпазва пръскачката от ръжда и драскотини. При поръчка на нова машина в завода, клиента може допълнително да получи следните опции:

  • кормилна система за управление Autotrac, която свежда до минимум увреждането на растенията;
  • мостове TwinFlex осигуряващи допълнителна стабилност на крилата;
  • хидроактивното окачване, според производителя, позволява само малки отклонения във височината на дюзите.

Според производителя, управлението на новите пръскачки е много лесно. Платформа на машините е лесно достъпна, което позволява да се получи достъп на контролния център до всяка част на помпата, както и до хидравлични и електрически кабели. Освен това, елементите на управлението са достъпно разположени, вентилите са добре затворени, което предпазва от прах и химикали. Всичко това, според Kverneland- Rau, позволява на водача да постигне висока производителност на единица площ.