Най-голямата китайска „фабрика за клониране“ започва производството на 1 000 000 телета годишно. 
 
В Китай рязко нарасна интересът към земеделските биотехнологии, тъй като фермерите там се борят да доставят достатъчно говеждо месо за увеличаващите се като брой представители на средната класа. Цените на месото нараснаха три пъти в периода 2000-2013 г., съобщава БГНЕС.
[news]
Фабриката за клониране ще произвежда и специално обучени кучета, състезателни коне и дори генетични копия на домашни любимци.
 
Работата на компанията може да предизвика тревога в Европа, където клонирането на животни за животновъдството е забранено през септември поради съображения за хуманно отношение към животните. Но Сю Сяочун, президент на китайската компания за биотехнологии BoyaLife, която е автор на съоръжението, отхвърля подобни опасения.че се подкрепя съоръжението, отхвърля подобни опасения. „Законотворчеството винаги изостава от науката. Що се отнася до клонирането, мисля, че вървим по погрешен път и започваме да убиваме технологията.“
 
Фабриката която разполага с лаборатория, разположена на 15 000 квадратни метра, с животински център, генетична банка и изложбена зала, се изгражда в момента в пристанищния гр. Тяодзин, намиращ се близо до Пекин и трябва да започне да действа през първата половина на следващата година.
 
 
© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!