Служителите на „Пътна полиция“ по магистралите трябва да наблюдават пасищата край шосетата, за да не се допускат катастрофи със селскостопански животни.
 
 
Тожва беше решено от кабинета на редовното му заседание. Поводът е катастрофата на автомагистрала „Тракия“ близо до тунела „Траянови врата“, при която автомобил се удари в кон на пътното платно
 
За щастие пътуващите Бранимира и Калоян Йорданови са невредими, но върху колата им са нанесени тежки щети.
 
„Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министъра на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и на министъра на вътрешните работи Младен Маринов да предприемат спешна проверка на загражденията по магистралите“, съобщи правителствената пресслужба.
 
Премиерът е настоял да се реагира максимално бързо при сигнали за скъсани или липсващи заграждения.
 
„Там, където са откраднати, веднага да се възстановят. Там, където са пробити, да се поправят, а полицаите от „Пътна полиция“, които са по магистралите, да наблюдават тези пасища. Нека районните полицейски инспектори да минат и да видят намират ли се някъде откраднати мрежи от магистралата или табели“, настоял Бойко Борисов, стана ясно от стенограма от заседанието.
 
Той коментира, че не може кон да излезе на магистрала. „Късмет, че хората са живи“, допълва премиерът.
 
При сигнал, получен на спешния телефон 112, на трасетата веднага трябва да отива полицейски автомобил, който да пуска светлинен сигнал и да предупреждава преминаващите автомобили за опасността от сблъсък с животни.