През 2019 най-голямото изложение за земеделска техника у нас БАТА АГРО ще се проведе с изцяло нова концепция, разположение и инициативи. Екипът на ОПТИКОМ е готов за тазгодишното “различно” изложение с много новости, специални предложения за покупка на техника в дните на панаира и томбола за своите гости на щанда. 
 
С традиционното си гостоприемство Оптиком Ви очаква от 14 до 17 май на уютния си щанд в сектор F2 с обособени тематични зони, които да дадат възможност и за делови разговори.
 
Кои са акцентите?
 

Зона Topcon Прецизно Земеделие 

 
 
След официалното обявяване на партньорството между японския лидер Topcon Agriculture и Оптиком, оборудването за прецизно земеделие и навигационни системи Topcon ще има официална премиера именно на БАТА АГРО 2019. Посетителите на щанда ще имат шанс да спечелят подарък комплект навигация Topcon X23, а печелившият ще бъде изтеглен на 17.05.2019 в 11:30. Достатъчно е да посетите щанда на Оптиком и Зоната на Topcon, да попълните своята анкета за участие в играта и да я пуснете в специалната урна. 
 

Зона Прибираща техника и Зелена линия Rostselmash

 

 

Премиера на щанда ще има комбайн Rostselmash NOVA 330, подходящата машина за малките и средни стопанства от компактния клас 3. Инвестицията в нова машина е достъпна без първоначално сериозно финансово натоварване и с предимствата за отлична обезпеченост с резервни части, гаранция и професионален сервиз. 
 
Уникалният роторен TORUM 770 с новия 9-метров хедер Draper Stream също се очаква да направи своята премиера по време на изложението. Това е най-технологичният комбайн, създаден от Rostselmash. TORUM 770 e истинска революция в зърноприбиращата техника с уникалната система за вършитба Advanced Rotor System с въртящ се контрабарабан. TORUM може да прибира повече от 20 000 дка различни култури, а часовата му производителност е 40 тона зърно/час. Това го прави една от най-ефективните машини през сезон 2019.
 
 
Всички комбайни по време на изложението могат да бъдат закупени със специалната финансова схема на Оптиком и RSM Finance при 0% лихва до 60 месеца и минимални или без първоначални вноски. 
 

Зона Машини за манипулиране на товари

 

 

На БАТА АГРО ще бъде представена пълната гама товарачи на производител №1  в Европа JCB, специално създадени за тежка работа в селското стопанство. Фермерите ще могат да видят телескопичните товарачи JCB с лидерска позиция на пазара - от най-малкия 516-40 до 535-95 и 541-70 в популярните им варианти Agri и Agri Plus, допълвани от челните товарачи JCB403 и 427, както и ТМ220 – колесен челен товарач с чупеща рама. Премиера за България по време на изложението ще направи мини телескопичният товарач JCB 520-40 Agri.
 

Зона Трактори  - JCB Fastrac, Landini, McCormick

 
Тракторите JCB Fastrac ще се представят с модела 8330 с 350 к.с., без аналог по своя комфорт, универсалност, висока скорост и производителност. С подкрепата на JCB Finance тракторите JCB Fastrac се предлагат на лизинг за 5 години при 0% лихва и заводска гаранция 3 години.

 

 

Акцент при тракторите Landini по време на Бата Агро ще бъде  последният най-нов модел Landini REX4, който бе финалист за наградата Tractor of the Year 2019 в категория „Най-добър специализиран трактор“ на изложението EIMA в Болоня.  Специалистът за работа в трайни насаждения REX 4 бе отличен с престижната награда за технически новости на изложението за иновативната система за лесно управление Advanced Driving System (ADS), която с помощта на най-новите технологии от механиката и роботиката улеснява маневрите както в междуредията или на полето, така и при транспорт. Новото технологично решение предлага връзка със сателитно насочване и елиминира въздействието от неравния терен върху прецизността на кормилното управление. 
 
Оптиком ще има на щанда си специална витрина с гордо произведени продукти на български лозари и овощари с приноса на трактори Landini REX, а гостите ще дегустират български вина от изби – клиенти на компанията. 
 
Ще има избор от различните серии трактори Landini с мощности от 40 до 170 к.с. – както специализирани лозаро-овощарски, така и универсални за всички стопански дейности и операции: от най-малкия модел 2-050 без кабина, през верижния Trekker CF90, до универсалните 5-100 и новия 7-160 Active. 

 

 

При тракторите McCormick  акцент по време на изложението ще бъде върховата серия в гамата Х8 с 310 к.с. и ZF безстепенна варио трансмисия VT Drive в характерния жълт цвят, допълван от моделите в серията Х7 с различни варианти на трансмисии и оборудване. Серията Х6 с мощности от 114 до 130 к.с. ще бъде представена с вариант с трансмисия Powershift.
 
Традиционно разнообразие фермерите ще намерят и при изложения инвентар – Monosem, Sulky, SKY, Ovlac, Rinieri, Nobili и др., с предложения за специалистите от всички сектори на земеделието и възможност за тест-драйв на техника на демо-полето. 
 
Оптиком очаква земеделците на своя щанд в сектор F2, където заедно да обсъдят всички новости в селскостопанската техника, предстоящата кампания и развитие на реколтата, както и да се насладят заедно на отбрани български вина и не на последно място всеки желаещ да се включи в специалната томбола на щанда.