Високо във Френските Алпи два трактора JCB Fastrac извършват жизнено важни дейности, за да поддържат достъпни високопланинските проходи през зимата. 
 
 
Двата JCB Fastrac 4220 са слезли от производствената линия на JCB Landpower в Стафордшир, Великобритания. Единият е оборудван със специално гребло отпред и пръскачка за сол отзад, за да изпълнява перфектно задачите си в студеното време. Сега лесно си прокарва път през двуметровия утъпкан сняг при Кол ду Лутаре – планински проход в Западните Алпи, близо до границата на Франция с Италия, който е на 2058 м надморска височина и част от маршрута на Тур дьо Франс.
 
 
Тракторът е адаптиран от собственика си – френската компания Villeton (специализирана в снегопочистващо оборудване) в сътрудничество с JCB Франция. 
 
Компанията радикално е адаптирала и втория си трактор, обръщайки позицията на кабината, така че двигателят остава разположен зад водача, за да има още по-добра видимост и да позволи роторния снегорин да се монтира отпред.
 
 
Представител на JCB споделя:
 
„Обичайно фермерите в Алпите използват тракторите JCB Fastrac през пролетта и лятото в тяхната основна роля в земеделието. Но през късната есен и зима, когато спират земеделските дейности, те работят за местните общности, като извършват дейности по снегопочистване и поддържане на пътищата в добро състояние. Това прави Fastrac машина за всички сезони, комбинирайки двете й роли много ефективно“.