Вторият Национален форум на младите фермери ще се проведе на 30 май в Аграрен университет – Пловдив. Събитието ще открие земеделският министър Десислава Танева. 
 
 
Форумът се провежда под егидата на евродепутата Владимир Уручев, в сътрудничество с Министерство на земеделието, храните и горите (МЗХГ), Националната асоциация на младите фермери в България (НАМФБ), Аграрен университет-Пловдив и Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ). Медиен партньор на събитието е Фермер.БГ.
 
 
Първото издание на форума бе посветено на значението и ключовата роля на обновяването на поколенията в земеделието и привличането на повече млади хора в сектора. Тема на тазгодишното издание на Националния форум са иновациите и новите технологии за развитие на устойчив земеделски сектор в България.
 
„Първият Национален форум постави началото на една работеща платформа за обмяна на мнения и контакт между младите фермери в рамките на Националната асоциация на младите фермери. Надявам се с второто издание на форума да засилим мотивацията им за прилагане на иновативни модели и практики в стопанствата“, коментира Владимир Уручев.
 
Председателят на Европейската асоциация на младите фермери (CEJA) Ян Маес и експертът по финансови инструменти от Главна дирекция „Земеделие и развитие на селските райони“ Нивелин Ноев ще запознаят младите фермери с възможностите за подобряване на конкурентоспособността и достъпа до финансиране в новата Обща селскостопанска политика (ОСП), както и по линия на финансовите инструменти.
 
 
По време на форума ще бъдат представени иновативни практики в растениевъдни и животновъдни стопанства. Участниците ще имат възможност да посетят „Международни дни на полето 2019“ в учебно-опитната и внедрителска база на АУ-Пловдив. 
 
В рамките на форума ще бъде излъчен и победителят в Националния конкурс за млади фермери 2019, който ще се състезава за Европейската награда за млад фермер в Брюксел.
 
Участието във форума е напълно безплатно. Може да се регистрирате за участие до 28 май ТУК. Вижте и събитието във Фейсбук.