Италианският учен Енцо Настати, създател на хомеодинамичния метод в селското стопанство, ще изнесе лекция за биодинамичното земеделие в рамките на семинар, който ще се проведе в София от 9-и до 11-и Ноември.

 

Събитието е под патронажа на Италианския културен институт и Международния изследователски институт Еврика.

 

Повече от 35 години Енцо Настати работи като учен, практикуващ и популяризатор в областта на екологично чистото селско стопанство и духовната наука. Основател е на асоциацията "Кивотът на живота" (“Arca della Vita”) и Института за научни изследвания ЕВРИКА. Организатор е на проекта "Еко село Новата Земя" (“Eco villaggio La Nuova Terra”) в Кодроипо (Удине), Италия.

 

 

По време на семинара ще бъдат обсъдени следните теми :

-    Връзката на растението с космическия Живот;
-    Силите, които поддържат количествените и качествените процеси в растението;
-    Образуването на хумус, компостиране;
-    Подобряване на водата за напояване;
-    Как да свържем растенията със силите на Живота;
-    Жизнените връзки в земеделския организъм;
-    Планетарни и зодиакални влияния върху живота на растението,
-    Селскостопански календар

 

Други акценти, върху които ще се говори по време на събитието ще са теми свързани с тежкото състояние на околната среда (замърсявания: физико-химични, биологични, електро-магнитни, радиоактивни, трансгенни, недостиг на питейна вода и др.).; необходимостта от повишаване хранителните качества на храните, така че да могат да поддържат всички компоненти на човека (биологичен, душевен и духовен); икономическите затруднения, при които селското стопанство трябва да развива дейността си и др.

 

Фермерите ще могат да се запознаят и с процесите на образуване на хумус в почвата, без добавяне на органични вещества; процесът на компостиране и др.

 

за повече информация :

Константин Йорданов 0894 515 355 ; [email protected] ; За участници извън София има възможност за нощуване в Арт Хостел (www.art-hostel.com) за 20 лв.

 

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!