Иновативните продукти за растителна защита на Байер получиха поредно признание за своята ефективност. Хербицидът в царевица Капрено стана победител в  Конкурса за иновации, раздел „Торове и препарати за селското стопанство“ на тазгодишното изложение АГРА в Международен панаир Пловдив.  
 
 
Капрено е поредната иновация от Байер за контрол на едногодишни житни и широколистни плевели, балур от семена и други плевели. Жечо Мурзов, Мениджър Продажби в Байер България, дивизия Кроп Сайанс обобщи:
 
„Този продукт е една революционна технология, която дава възможност на земеделците да ограничат риска, когато произвеждат царевица и да могат да заложат на по-големи площи от тази култура като това производство да бъде много успешно и много рентабилно. Капрено е един изключително интересен продукт за това, защото съчетава предимствата на вегетационните хербициди пплюс предимствата на почвените хербициди и на всичкото отгоре той е един много много толерантен за културата хербицид.“
 
Заедно с Капрено, Байер представи още редица иновации за растителна защита по време на международното изложение. Сред акцентите е  новият фунгицид в житни култури Солигор.  Солигор е продукт, който съдържа три активни вещества – протиоконазол, спироксамин и тебуконазол. Продукта контролира широк спектър от болести и е с изключително гъвкъв период на приложение.  
 
„В началото на пролетната кампания смятам, че голям интерес ще предизвикат сред земеделските производители нашите наистина много атрактивни предложения от фунгициди като един изключително интересен продукт ще бъде Солигор поради това, че той е много комплексен от една страна а от друга страна има много добро лечебно действие срещу болестите, които сега в момента присъстват на полетата особено на тези, на които имаме доста развити посеви, където са направени по-ранни сеитби през есента.“, обясни Жечо Мурзов.
 
Ново предложение от  Байер е фунгицидът Пропулс с отлично действие срещу фомоза, склеротиния, алтернария, брашнеста мана и други болести при рапицата. Жечо Мурзов представи продукта: „Пропулс също ще е много интересен за това, защото има уникално действие по отношение контрола на склеротиня и другите болести които в този период - цъфтежния биха могли да се развият като алтернария и т.н. Освен всичко друго, Пропулс има така наречения физиологичен ефект, който се изразява в по-трудно разтваряне на шушулките по време на жътва, което пък е предпоставка за по-малко разпиляване в този етап от технологичния процес на земеделците“. 
 
Фунгицидът Зантара е другият топ продукт на компанията за борба срещу брашнеста мана, различни видове ръжда, мрежести петна и други болести при пшеница и ечемика. При хербицидите в царевица, акцент и тази година ще бъде Аденго, който спечели доверието на фермерите през изминалия сезон. 
 
Аденго през последните 2 години предизвика много сериозен интерес сред земеделците особено сред тези, които го приложиха ранно вегетационно понеже дори в условията на 2015-а, които не бяха достатъчно благоприятни за действието на почвените хербициди, Аденго показа един изключително добър и категоричен резултат на добра цена, каза Мурзов. 
 
И тази стопанска година ще има своите предизвикателства за земеделските стопани. Ето защо от Байер са подготвили не само голямо разнообразие на иновативни продукти за растителна защита, но и атрактивни промоционални предложения, посочи Ралица Янакиева, Мениджър на Байер България, дивизия КропСайанс:
 
„Убедена съм, че годината ще крие нови моменти, ще има нови елементи в тяхното ежедневие и нови ситуации на полетата, но вярвам и съм убедена, че с иновативните продукти на фирма Байер, с всички нови решения като пакетите Секатор и Фалкон, Секатор и Солигор и виртуалните пакети със Сфера Макс и Зантара, земеделските производители ще могат уверено и професионално да вземат най-добрите решения!“.