През 2016 г. българо-немската компания HL-TopMix, която има завод за производство на фуражи в сливенското село Калояново, продължава да увеличава своите производствени и търговски обеми. Производителят на комбинирани фуражи и специализирани хранителни добавки за животни отчита засилен интерес от страна на животновъдите към добавките, които се използват във фуражните кухни при съставянето на дажби в говедовъдството, птицевъдството и свиневъдството.

 

Устойчивото и печелившо животновъдство ще бъде тема на Националния животновъден форум през януари 2017 в Сливен

 

На организирана в Сливен преди дни национална дилърска среща, бяха представени резултатите за тази година и набелязани целите за 2017. На събитието стана ясно, че начело на търговският екип на HL-TopMix застава Радостин Владимиров, досегашен мениджър Корпоративни клиенти във водеща финансова институция.

 

По време на представянето на оперативните данни анализът показа, че докато през 2015-а година 85% от приходите на завода се формират от продажба на комбинирани фуражи, а 15% от специализирани продукти , то за 2016-а година се отчита увеличение на реализираните обеми при хранителните добавки с до 19% от обема на общите продажби, при 81% на приходите от комбинирани фуражи.

 

 

“Професионалистите в животновъдството започват все повече да търсят нашите специализрани продукти, с които обогатяват съдържанието на дажбите в своите фуражни кухни с аминокиселини, минерали и важни хранителни добавки, защото практиката вече доказа, че те подобряват здравословното състояние на животните, а също увеличават млеконадоя при кравите, както и производителността при месодайните животни в сектора. Въпреки това, производството и търговията с комбинирани фуражи остава основният гръбнак в нашата дейност.”, заяви Пламен Даскалов, Управител на HL-TopMix.

 

От компанията отчитат и подобрена търговска мрежа в страната, което се дължи на устойчивото партньорство с дистрибутори във всички ключови региони, които освен директни продажби на фуражи и добавки, осъществяват и логистична подкрепа.

 

Богатата гама специализирани продукти - Ibeka & Panto, разработени и доказани през годините в Германия, са предназначени за подобряване на производството и рентабилността във фермите с крави, свине, птици, овце, кози, зайци и коне, както и в рибовъдните стопанства.

 

 

“Ние от HL-TopMix осигуряваме консултации за правилният подбор на продукти и начин на хранене, като за 2016-а година нашите дистрибутори са категорични, че всички нови клиенти, които са приложили някои от специализираните фуражни добавки - са повторили покупките си, тъй като са останали доволни от отчетените резултати в стопанствата. За 2017-а година очакваме допълнително увеличение на дела на специализираните продукти в общия реализиран обем от предприятието, тъй като животновъдите разбират значението на обогатените хранителни дажби в процеса на селскостопанското производство. HL-TopMix е синоним на висококачествени фуражни продукти, а благодарение на споделеният опит от нашите немски партньори, ние сме предпочитан доставчик за професионалните животновъдни ферми в България.”, заяви от своя страна търговският мениджър на HL-TopMix - Радостин Владимиров.

 

За 2017-а година от HL-TopMix предвиждат да продължи процесът по подобряването на търговските услуги и дистрибуторска мрежа, както и инициативите свързани с повишаването на знанието сред животновъдите за правилното прилагане на фуражи и хранителни добавки. Компанията предвижда и въвеждането на нови за България продукти, включително такива в сферата на дезинфекцията и подобряване на хигиената във фермите.