Демонстративното зареждане на селскостопанските машини на зърнопроизводителите по бензиностанциите се провежда днес - петък, 24 юли. Очаква се комбайни и трактори да зареждат с гориво по бензиностанции в почти всчики области на страната между 9 и 16 часа. 
 
С тази демонстрация зърнопроизводителите се противопоставят  на влезлите в сила от 30 юни промени в Наредба № Н-18, която ги задължава в срок до 31 август да монтират касови апарати и нивомерни устройства на уредите си за зареждане на горива. 
 
Надяваме се с този наш акт да покажем на управляващи, че това ще доведе до ежедневни затруднения на населението и ние бихме желали да призовем управляващите за отмяна на Наредба N 18 – H, посочиха от Националната асоциация на зърнопроизводителите. 
 
„Ще излезем с машини, които имат разрешение за движение по републиканската пътна мрежа – трактори с инвентари и комбайни с ширина до 2, 50 метра. Извънгабаритните машини, извън този размер, ще имат разрешение от Агенция Пътна инфраструктура.“, обявиха от Националната асоциация на зърнопроизводителите.
 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!