Летището в Добрич да бъде превърнато в индустриална зона предлага заместник-министърът на земеделието и храните Явор Гечев.

 

Той е водил разговори с министъра на отбраната Ангел Найденов за прехвърляне на летище Добрич към министерството на земеделието с цел реализиране на евентуални инвестиционни проекти, които включват индустриализация на тази зона, съобщава изданието „Нова добруджанска трибуна“. Китайски инвеститори са решили значително да увеличават инвестициите си в България и се търсят парцели за това.

 

Явор Гечев пряко се е ангажирал инвестицията да е в Добрич, като идеята е това да се случи на бившето военно летище. Интересът, който са проявили китайските инвеститори, е за изграждането на фуражен завод с големи силозни инсталации и рафинерия за производство на слънчогледово олио.

 

„Става въпрос за наистина сериозна инвестиция. Надявам се, да се случи. Моето желание е това летище да се превърне в истинска индустриална зона. Виждам това да се случи не много далеч във времето“, каза заместник-министър Явор Гечев.

 

Той съобщи, че съвместна работна група между министерството на земеделието и министерството на земеделието на Китайската Народна Република е договорила разширяване на партньорството между България и Китай в областта на земеделието. Договорено е сътрудничество в областта на млечното говедовъдство и производството на фуражи.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!