Фермер 2000 показа богата гама от земеделска техника на селскостопанското изложение БАТА Агро 2013.


Най-много новости на изложението бяха показани при основния бранд - Massey Ferguson. Сред тях бе и новия трактор с прозвището Властелин на земята, моделът 7626 . Той е с мощност 280 к.с., което го прави най-мощният в тази серия трактори на Massey Ferguson.

Нарекохме този модел “Властелин на земята“, поради внушителната мощност за този клас трактори. Massey Ferguson 7626 е комбинация от иновации, надеждност и здрава конструкция за висока производителност, изключително нисък разход на гориво и намалени вредни емисии. Моделът Massey Ferguson   7626   може да се използва за разнообразни агротехнически мероприятия като култивиране, оран, сеитба, пръскане, транспортна дейност. Този трактор може да служи безотказно във всяко стопанство, при всички дейности през годината разказа пред Фермер.БГ Кемпбъл Скот, продуктов мениджър на Massey Ferguson.


Новост на щанда на Фермер 2000 бе и  тракторът Massey Ferguson 6616 oт серията 6600“.


Моделът Massey Ferguson 6616 е най-мощният трактор с 4-цилиндров двигател, наличен на пазара днес. Той е с мощност 185 к.с., с   (Engine power management) система и избор между Dyna 6 и безстепанна Dyna VT трансмисия  . Както знаете, 4-цилиндровите трактори за разлика от 6-цилиндровите, са по-компактни и леки. Това означава, че при транспортиране или при окомплектоване с товарач, тракторът Massey Ferguson 6616 е изключително маневрен и ефикасен. А всеки фермер иска повече мощ и по-добра производителност, посочи Кемпбъл Скот.

 

В рамките на БАТА Агро бяха показани и обновените серии трактори Massey Ferguson 3600 с повишена ефективност на двигателя, подобрения в кабината за по-лесно управление и по-добра видимост, както подобрена производителност на хидравличната система за по-висок капацитет на подемност на задната навесна система. Акцент беше поставен и на най-новият комбайн Massey Ferguson Beta.

 

Този комбайн е с напълно обновена кабина и подобрения, които предоставят комфорт на оператора. Кабината е оборудвана с множество функции, като  Power grip контролер с импулсно движение,  нов Тechtouch терминал,  напълно автоматична климатична инсталация, включително за отопление, висока със специално въздушно окачване седалка и електрически регулируеми отопляеми огледала. Мощният AGCO SISU POWER двигател с 6 цилиндъра и SCR технология постига отлична ефективност за използваното гориво и по-чисти емисии в атмосферата. Хедерът на Massey Ferguson Beta е с принудително подаване Power Flow и работна ширина от 6 до 6.8 метра, като осигурява равномерно подаване на масата към наклонената камера и вършачния барабан, дори и при полегнали и затревени посеви. За това фермерите могат да бъдат сигурни, че имат един ефективен и високопроизводителен партньор в жътвената кампания, допълни още Кемпбъл Скот.


Фермер 2000 представи и последните новости при телескопичните товарачи Manitou  в рамките на селскостопанското изложение в Стара Загора. Акцент бе поставен на комбинирания товарач Manitou MLT 735-120 LSU. Този модел е най-популярната и купувана машина както в България, така и в Източна Европа. Конструирали сме тази машина с много специални опции, които са специфични точно за този регион. Стараем се винаги да произвеждаме тези машини с най-добрите компоненти, с най-добрите кабини. Всички части на новия модел са изградени така, че да постига най-добрата производителност. Телескопичният товарач Manitou MLT 735-120 LSU е подходящ за работа при различни терени, а размерите му позволяват той да се използва както в животновъдни ферми, така и в зърнопроизводството за прибиране на реколтата, товарене и разтоварване, посочи пред Фермер.БГ Флорин Маринкас – мениджър продажби за Южна, Югоизточна Европа и Турция Manitou.


Нов модел, представен на БАТА Агро, бе и товарачът Manitou MLT 840-115 с капацитет на повдигане 4 тона и работна височина 8 м. Днешните фермери са своеобразни мениджъри и те трябва да са наясно с ефективността. Ето защо ние в Manitou отговаряме на конкретните потребности на фермерите като предлагаме машини с височина на повдигане от 6 до 10 м и капацитет от 2,5 т до 6,9 тона. Стараем се да изграждаме отличен сервиз, който е близо до фермерите и сервизен екип, който реагира своевремнно при нужда, посочи още Маринкас.


Американската компания  Miller, която е един от дългогодишните бизнес партньори на Фермер 2000 представи на БАТА Агро пъскачката Miller Nitro 5215. Пръскачката  Miller Nitro 5215, която Фермер 2000 представя на изложението притежава редица предимства. Едно от най-важните е  просветът от 1,83 м и разположените отпред пръскащи щанги, които дават възможност за много добра видимост на оператора. Също така пръскачкатa притежава отлична маневреност с радиус на завиване от 4.6 м., обясни Рой Басет – директор експортни продажби Miller. Той сподели още, че Фермер 2000 реализира по най-добър начин самоходните пръскачки на българския пазар, което се доказва от размера на генерираните продажби в България.


На БАТА Агро 2013 Фермер 2000 представи и почвообработващата техника на чешката компания Farmet. Един от най-популярните ни продукти в момента е култиваторът Farmet Kompaktomat. Той комбинира в себе си седем работни операции, като предоставя възможност и за прикачване на сеялка и богат избор на работни органи и валяци. Farmet Kompaktomat осигурява отлична подготовка на почвата за сеитба като спестява време и разходи и не случайно това е един от най-продаваните ни продукти в целия свят, посочи  Ярослав Коречек – маркетинг директор Farmet.


При почвообработващата техника Фермер 2000 представи и шведските плугове Agrolux, като акцентира на обръщателния плуг модел HSRT с вградена Non-Stop защита. Тази година заедно с нашия партньор Фермер 2000 представяме на изложението бата агро  обръщателния плуг Agrolux HSRT с вградена Non-Stop защита. Non-Stop системата, за разлика от болтовата защита, гарантира, че ако има нещо в земята, което да възпрепятства работата на плуга, като камък например, то няма нужда да се спира работата му, защото ударът се компенсира от газово-хидравличен цилиндър, който отмества лемежа до преминаване на препядствието, посочи Алън Хенсън – регионален експорт мениджър на Agrolux.


Фермер 2000 подготвя за лятото на тази година традиционна серия от полеви презентации на предлаганата земеделска техника, на които фермерите от различни краище на България ще могат да се запознаят с най-новите машини, показани на БАТА Агро.


© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!