Европейската междубраншова организация (ELTI) в сферата на суровият тютюн в Европейски съюз (ЕС) ще проведе работни срещи в белгийската столица Брюксел с четиримата най-големи индустриалци в тютюневият сектор, съобщиха от Националната асоциация на тютюнопроизводителите-2010 (НАТ-2010).
 
 
В четвъртък, 13 декември 2018 г., е предвидена среща на Борда на ELTI с представител по корпоративни въпроси от централата на световният гигант PHILIP MORRIS INTERNATIONAL. 
 
По време на срещата ще бъдат обсъдени въпроси, свързани с развитието на пазара, мнението на производителите и начините за запазване на устойчивостта на сектор Тютюн в страните-членки на UNITAB (Германия, Белгия, България, Испания, Франция, Гърция, Унгария, Италия, Полша, Португалия и Швейцария).
 
Ще бъде разгледан и въпроса относно необходимостта от ангажиране на сектора в средносрочен план от 5 до 10 години към Европейското тютюнопроизводство в цялото му многообразие.
 
На 14 декември 2018 браншовиците ще продължат работа в среща с група СЕССМ, включваща останалите световни лидери – BRITISH AMERICAN TOBACCO,  IMPERIAL TOBACCO и JAPAN TOBACCO INTERNATIONAL