Новият и уникален диск Väderstad CrossCutter получи почетната награда „Машина на годината 2018“. Наградата беше връчена по време на изложението „Агритехника" в Хановер. Дискът CrossCutter е награден като „Машина на годината“ в категория „Почвообработка“.

 

Наградата „Машина на годината 2018“ беше връчена от жури, съставено от европейски журналисти – представители на различните земеделски медии в агросектора, включително и Трактор.БГ. По време на официалната церемония наградата беше приета от Кристер Старк – председател на управителния съвет.

 

„Във Väderstad сме много горди и се радваме, че CrossCutter Disc е награден като „Машина на годината 2018“. Оборудван с диск CrossCutter, дисковият култиватор Carrier осигурява много интензивна ултра плитка обработка, даваща големи агрономични ползи", казва Кристер Старк.
 
Ултра плитка обработка
Уникалният диск CrossCutter е предназначен за интензивна плитка обработка на работната дълбочина 2-3 см. Благодарение на формата на диска и висококачествената шведска стомана, CrossCutter осигурява пълно нарязване и интензивно смесване при плитка работна дълбочина.
 
 
Дискът CrossCutter се представя изключително в стърнища след маслодайна рапица и покривни култури, като същевременно осигурява чудесни предимства в пшенични стърнища, както и върху обработена почва – казва Матиас Хонверт, директор „Маркетинг и Продажби“ във Väderstad, и допълва:
„Дискът CrossCutter работи много интензивно с много ниски изисквания за мощност, в плитка работна дълбочина и със скорост до 20 км/ч.
 
 
Дискът CrossCutter на Väderstad бе награден за победител в категория Почвообработка на официална церемония на „Машина на годината 2018“ на 14 ноември.