Днес, 15 октомври е последният ден, в който Областните дирекции на ДФ „Земеделие” приемат заявки за плащане по схема „Временни извънредни мерки за подпомагане на пазара в сектора на зеленчуците и плодовете”. 
 
Помощта се изплаща за необрана или изтеглена от пазара продукция. Документите се подават по адрес на регистрация на физическите лица или по адрес на управление на юридическите лица.
 
Заявки за плащане могат да подават производителите на плодове и зеленчуци, чиито заявления за намерение са нотифицирани до ЕК, получили са одобрение на намеренията за участие и са подали исканията за прилагане на мерките „изтегляне от пазара" и "небране" в областните дирекции на фонд „Земеделие“, а дейностите по тях са изцяло изпълнени и проверени от Техническия инспекторат на Разплащателната агенция. 
 
Образци на документите са публикувани на официалната интернет страница на ДФ „Земеделие” – www.dfz.bg в раздел „Селскостопански пазарни механизми”/ „Плодове и зеленчуци”/ „Временни извънредни мерки за подпомагане на производителите на някои плодове и зеленчуци”/ Заявка за плащане. 
 
Субсидиите по извънредната схема ще бъдат изплатени до 30 юни 2015 година.
 
Общият бюджет по мерките "изтегляне от пазара" и "небране" за всички държави-членки на Европейския съюз е 125 млн. евро и допълнителни 30 млн. евро за праскови и нектарини. С тези средства се подпомагат производителите на домати, моркови, зеле, пипер, карфиол, краставици, корнишони, гъби, ябълки, круши, малини, десертно грозде, сливи и праскови и нектарини.
 
 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!