Във връзка с изпратените от Държавен фонд „Земеделие” уведомителни писма до 400 фермери, които все още не са възстановили неправомерно получени субсидии в размер общо на 400 хил. лв. по т. нар. Код 6 за Кампания 2007, от ДФЗ изпратиха до Фермер.БГ следното уточнение:

Изпратените уведомителни писма са задължително изискване, съгласно европейския регламент и са административен акт, с който земеделските производители се уведомяват за дължимите суми, които имат към Държавен фонд „Земеделие” към момента. В случай, че земеделските производители не могат да възстановят сумите, е предвидена възможност, те да бъдат удържани от следващо плащане, което Фонд „Земеделие” ще извърши по новата Кампания за директни плащания 2010. В този смисъл земеделците следва да са информирани, че в следващата кампания тези суми ще им бъдат удържани от субсидията.

От ДФ „Земеделие” отново припомнят, че посочените дължими суми са неправомерни получени средства по т.нар. Код 6 за Кампания 2007 за площи, които са недопустими за финансиране.

Още по темата:

Фермери: Не е сега моментът и начинът ДФЗ да ни кара да плащаме за грешките на ексуправляващите

Животновъди трябва да връщат пари по СЕПП, получени през 2007 год. заради код 6