На среща тази сутрин в Бургас, Министър Десислава Танева засегна въпросите за старта на мярка 4.1 и старта на Кампания директни плащания и възможността, която беше коментирана от страна на Европейската комисия за удължаване на срока по кампанията с един месец.

 

Фермер.БГ ви предоставя ексклузивен запис на изказването на министър Танева :

Десислава Танева за мярка 4.1 и удължаване срока за директни плащания (АУДИО):

ЧУЙТЕ ЦЯЛОТО ИЗКАЗВАНЕ ОТ ТАЗИ СУТРИН НА МИНИСТЪР ТАНЕВА - (ЗВУКОВ ФАЙЛ)
 

 

Текст от началото на речта:

" Уважаеми земеделски производители, днешния ни семинар е част от националната разяснителна кампания, която в момента се провежда от МЗХ и целия политически кабинет.

Кампания Директни плащания 2015 г стартира. До момента са подадени малко над 4300 заявления за подпомагане към вчерашна дата. За област Бургас те са над 230 по вчерашни данни, които са ми представени. Искам да кажа добри думи за директора на Областна Дирекция Бургас- г-жа Станкова от впечатленията, които имам от нейната работа, че е една от служителите, които …. Сложната проблематика на поземлените отношения и подпомагането, смятам че се справя добре. Днешната ни среща ще протече по следния начин: г-жа Снежана Благоева ще направи представяне за Директните плащания, г-жа Лидия Стоянова за поземлените отношения и в последната част от нашата разяснителна кампания ще представим правилата на Мярка 4.1, която както знаете ще бъде отворена на риск на държавата преди официалното одобрение на ПРСР, което очакваме да стане до средата на годината и наредбата за която смятам че ще излезе другата седмица, може би във вторник в държавен вестник, след нейното излизане веднага ще издам заповед за отварянето на Мярка 4.1. по приемането на заявление по приемането на заявление и проекти ще стартира в първия ден след великденските празници 14 Април, по изрично и единодушно настояване на браншовите земеделски организации със събирането на тематичната работна група преди два дни в МЗХ..."

 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!