Мнозинството от депутати в Народното събрание отхвърлиха предложението на народните представители от Коалиция за България да бъде изслушан министърът на МЗХ Мирослав Найденов относно зърнената криза, предаде репортер на Фермер.БГ. Днес Мирослав Найденов се завръща от Япония и депутатите от опозицията се надяваха, че ще успеят утре да го вкарат в пленарната зала, където да отговаря на неудобни въпроси.

След като мнозинството отхвърли предложението за изслупване, председателят на НС Цецка Цачева обяви прегласуване, което също потвърди, че по-голямата част от народните представители не желаят да слушат за проблемите на земеделието и така на министъра още веднъж му се размина даването на обяснения в сградата с надпис "Съединението прави силата".

Червените предупредиха, че иде лавина, която ще смаже министъра. Недоволството расте, заради неизпълнени предизборни обещания и вятърът, който духа ще разпори платната на кораба му. Опозицията твърди, че недоволство се надига не само в земеделските среди, но и в цялото общество, тъй като се правят схеми с българското зърно. Цената на хляба и на тестените изделия в страната вече е между 10 и 20 стотинки по-скъпа от няколко дни, с тенденция да расте и това предизвиква недоволство.

 

 

Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!