Днес бившия Изпълнителен директор на Агенцията по почвени ресурси ( ИАПР ) Дамян Михалев изпрати до медиите отворено писмо, адресирано до министър Мирослав Найденов.

 

До министъра на земеделието и храните
г-н Мирослав Найденов

Повод да Ви пиша е дългосрочният договор, който искате да подпишете с Йордания за износ на зърно.

От медийните Ви изяви през последните две години оставам с впечатление, че сте завършили Института по хранително-вкусова промишленост и, за да ме разберете, ще Ви предложа "Стандарт за приготвяне на "Боб по манастирски" – най-типичното българско ястие.

 

Необходими продукти:

1 ч. ч. бял боб от Египет

1 глава кромид лук от Полша

2 моркова от Турция

2 чушки зелена капия от Македония

2 люти чушки от Турция

5 скилидки чесън от Китай

1 домат от Йордания

Джоджен и магданоз от Израел

½ олио от Испания

3 литра вода от България (трябва да има добавена стойност и за нашата икономика)

За по-заможните към чорбата може да се добави и месен продукт "Стара планина" от месо внос от Йордания. Нали ще изнасяме зърно?

 

В началото на 50-те години американският агроном Хенри Алгрен пише: "Най-напред е почвата. Това е базата, фундаментът на земеделието. Без нея няма нищо; с бедни почви - бедно земеделие, беден живот; с богати почви – добро земеделие и добър живот. Доброто земеделие започва с познаването на почвите.

 

С уважение,

Дамян Михалев - изпълнителен директор на закритата Агенция по почвените русурси

 

-----

На страницата на официалния сайт на агенцията по почвени ресурси пише "TheEnd"....както и че : "Агенцията продължава да предоставя неофициално информация и да извършва консултации до окончателното и ликвидиране".

агенция почвени ресурси