Проведе се първото заседание на Съвета по земеделие към ЕК, председателстван от Литва, съобщи говорителят на Комисияата по земеделие в ЕК Роджър Уайт. На заседанието еврокомисарят по земедели и развитие на селските райони Дачиан Чолош подчерта, че в следващите шест месеца има два важни аспекта, които трябва да се финализират – окончателното и официално приемане на новата Обща селскостопанска политика на Европейския съюз за периода 2014-2020, както и преходните правила за 2015 година.

"Относно реформата на ОСП, ние имаме политическо споразумение, което вече факт. Въпреки това, все още пред нас стоят редица неразрешени въпроси, които трябва да приключим на техническо ниво, с Европейския парламент и със Съвета, за да можем да се финализира правната рамка на текстове, с оглед официалното приемане през ноември, коментира Дачиан Чолош.

Що се отнася до преходните правила, целта е да проведем още няколко тристранни срещи в края на септември-началото на октомври, които ще ни позволят да приемем окончателно промените през ноември, посочи още комисар Чолош.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!