Земеделските производители от Добричка област активно подават заявления за ваучери за гориво, отчитат от Областната дирекция „Земеделие“ в Добрич. 3 800 земеделски производители, регистрирани в областта, имат право да кандидатстват за ваучери за гориво.

 

До момента 245 фермери са подали заявления за намалена акцизна ставка върху газьола, използван в първичното производство на земеделска продукция.

 

Фермер.БГ припомня, че до 3 февруари тече процедурата по кандидатстване по държавна помощ „Намалена акцизна ставка върху газьола, използван при първично селскостопанско производство чрез използване на система от ваучери за гориво”. Съгласно нотифицираната държавна помощ е задължително: да са регистрирани земеделски производители по реда на Наредба № 3 от 1999 г. за създаване и поддържане на регистър на земеделските производители.

 

На интернет страницата на Министерството на земеделието и храните са публикувани образците на първоначална декларация, окончателна декларация и дневник, както и калкулатор, изчисляващ количеството гориво спрямо площи и животни.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!