Нека ДАНС и данъчните да проверят какви продукти има в мандрите. Това заяви председателят на УС на Националната овцевъдна асоциация Бисер Чилингиров, цитиран от Агенция Фокус, във връзка с протеста на животновъдите на Дунав мост. „Сезирали сме комисията по защита на конкуренцията за естествените ниски изкупни цени на млякото. Тези мандри работят против държавата, против правителството, против това икономиката да се развива”, обясни Чилингиров.

 

По думите му на Дунав мост по време на протеста са били животновъди, които са искат своите права, а те са да бъдат европейци, горди и уважавани българи. „Всички го признават, че имаме най-качественото мляко, а се изкупува на най-ниски цени. Няма по-евтино мляко от 1 евро в европейските държави, а в България се продава за 0,50 евро. Това е срам за едни 250 мандри, които може би са подставени лица на други държави и ние не знаем. Трябва да влязат ДАНС и данъчните да проверят какви продукти има там”, заяви Бисер Чилингиров. „Нека един път да се чуе думата на българския животновъд”, призова той.

 

Протестът на животновъдите на Дунав мост не е против правителството, той е насочен към отношението на Брюксел към нас, добави Чилингиров. 
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!