В първия ден на изложението БАТА АГРО Есен, което ще бъде открито на 8 септември 2015 в Стара Загора, ще се състои официалната премиера за българския пазар на уникалния трактор от ново поколение JCB Fastrac серия 4000 на щанда на Оптиком ООД от 12:30 часа.Мощната нова серия 4000 се присъединява към уникалната гама трактори Fastrac на английския производител JCB, а атрактивното събитие ще представи за пръв път пред българска публика водещият модел в серията – JCB Fastrac4220, с 235 к.с.

Изцяло новата серия Fastrac 4000 е резултат на 25-години опит и експертни познания в проектирането, разработката и производството на най-функционалния и удобен трактор в света и единствен високоскоростен трактор с еластично окачване на предния и задния мост. Не случайно е и кандидат за отличието Трактор на годината 2016, което ще се присъди на предстоящото изложение Агритехника в Хановер.
 Характеристиките, които правят Fastrac уникален трактор: пълно еластично окачване на преден и заден мост, централно разположена кабина и равномерно разпределение на тежестта на трактора, стандартно оборудване с ABS  спирачна система (антиблокираща система на колелата)с дискови спирачки (отговарящи на стандарта за товарни камиони), налична задна платформа за допълнителни прикачни устройства и възможност за високоскоростно движение в пълен комфорт и сигурност.


 

Новата серия Fastrac 4000 надгражда основните функции на по-старите си събратя, като например многобройни точки за монтаж на прикачен инвентар и приспособления, усъвършенствано цялостно самонивелиращо се окачване за висока скорост по време на работа и спирачна система с отлични спецификации за безопасност, стабилност и комфорт.
 

Усъвършенстваната система на окачването може да осигури самонивелиране както на лявата и дясната страна, така и на предната и задната страна, а също и възможност за "приклякване" под допълнително оборудване за по-бърза и по-лесна смяна на прикачените приспособления (пръскачки, торачки и др.), което спомага за максимална стабилност, увереност на водача и по-висока производителност особено на трудни терени. Отново е на разположение управление на четирите колела, но с по-малък диаметър на завиване и избираемо съотношение на кормилното управление, а по-големите гуми подобряват проходимостта и сцеплението.
 Хидравличната система също е нова. Тя осигурява по-високи дебити на маслото по по-ефективен начин за боравене с изискващ по-голям дебит прикачен инвентар и разполага с електронни хидроразпределители, които позволяват контрол с върха на пръстите и функции за таймер и дебит с възможност за регулиране от кабината.
 

На разположение ще са три нови модела от серията Fastrac 4000 с мощности от 158 до 240 к.с., като всички са захранвани от 6,6-литров шестцилиндров двигател AGCO Power, който отговаря на най-новите правила за емисии на отработени газове Stage 4 (ЕС) и Tier 4 Final (САЩ) благодарение на доказана SCR технология с нисък разход на гориво.
 

Новата безстепенна трансмисия осигурява плавно ускорение и забавяне, възможно най-фино регулиране на скоростта и избираеми режими, които помагат на оператора да оптимизира производителността и горивната ефективност.
 Новата кабина COMMAND PLUS предоставя цялото пространство, видимост, комфорт и контролни функции, с които водачът би желал да разполага. На разположение са готовност за GPS, пакет мощни LEDработни светлини, прозорец на покрива, хладилна кутия, MP3букса и луксозна кожена отопляема седалка с пневматично окачване.


Страхотни са индивидуалните характеристики на новата серия Fastrac 4000, но тяхното успешно комбиниране в продукт с максимална производителност е ключът към успеха на тези трактори сред взискателните фермери.

 

Повече за уникалния трактор JCB Fastrac 4000 ще научите на щанда на Оптиком от 12:30 часа, 8 септември 2015, когато ще бъде дебютът му за българския пазар.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!