Българската пчеларска развъдна асоциация ще получи разрешение за извършване на развъдна дейност. Tова съобщи по време на парламентарния контрол министърът на земеделието и храните Десислава Танева в отговор на депутатски въпрос. 
 
В МЗХ е постъпило заявление на 24 април от Българската пчеларска развъдна асоциация за издаване на разрешение и със заповед на министър Танева от 29 май е сформирана комисия, която да разгледа постъпилите документи. Комисията е заседавала общо четири пъти. 
 
Министър Танева обясни, че след приключването на третото заседание на комисията, която е изготвила положителен доклад, в МЗХ е постъпила жалба от председателя на Националната развъдна асоциация по пчеларство, с която председателят заявява, че разрешението за извършване на развъдна дейност от БПРА ще застраши изпълнението на развъдната програма на представляваната от него асоциация.
 
В следствие на жалбата е разпоредена проверка, уточни Танева. „Процедурата беше спряна до изясняване на случая. Одобрен е обобщен доклад и е разгледан на последното четвърто заседание на комисията. На базата на резултатите, е предоставен отговора с предложение за издаване на отговора за българската асоциация, т.е., отговаряйки на условията, ще получат това разрешение“, обобщи земеделският министър. 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!