Ръководството на Националната асоциация на зърнопроизводителите свика специална пресконференция след проведено в края на миналата седмица разширено заседание на УС на НАЗ, предаде репортер на Фермер.БГ.

Ангел Вукодинов, председател на НАЗ обясни пред медиите, че че НАЗ се опитва да работи диалогично с ръководствата на МЗХ и с Правителството и припомни, че вече са били проведени няколко срещи – две от които и с премиера Пламен Орешарски – на 8 август и на 1 октомври. И двете срещи са завършили с подписването на документ – протокол в 10 точки. Въпреки подписаните протоколи, договореностите не се изпълняват, посочи Ангел Вукодинов. Конкретно ръководството на НАЗ визира прогнозираното въвеждане на обратно начисляване на ДДС при доставките на зърнени и технически култури, прогнозния срок на действие на схемата , както и частично въвеждането на специален механизъм за стриктно спазване на сроковете за възстановяване на ДДС.

След като тези договорености не са спазени, на разширеното заседание на УС на НАЗ  е приета декларация.

В пресконференцията участват председателят на НАЗ Ангел Вукодинов, зам.-председателят Радослав Христов и членовете на УС Дамян Христов и Александър Александров, както и изпълнителният директор Наталия Тодорова.

Гледайте ВИДЕО от пресконференцията на НАЗ:

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!