По време на Международното изложение АГРА 2014 висшето училище по агробизнес и развитие на регионитеогранизира традиционния Ден на биоземеделието. Тази година Денят на биологичното земеделие ще се състои на 7 март (петък) в Международен панаир Пловдив, Конгресен център, зала „България“. В рамките на инициативата от 10:00 ч. до 13:00 ч. ще се проведе Международна конференция на тема „Икономически аспекти на биологичното земеделие“, в която ще вземат участие национални и международни организации, представители на държавни институции, фирми, университети, изследователски организации и други.

 

В памет на проф. Георги Сенгалевич, основател на Деня на биологичното земеделие, Академичният съвет на Висше училище по агробизнес и развитие на регионите учреди отличие в областта на биологичното земеделие и храните. Престижната награда за лауреат„БИОФАКТОР“ ще бъде връчена за първи път тази година по време на Международната конференция, на която ще бъде презентиран и специален филм за видния български учен.

 

Номинирани за приза са проф. Стефан Каров, председател на Асоциация за биологично фермерство „Екофарм“, д-р Стоилко Апостолов, управител на Фондация за биологично земеделие "Биоселена", Красимир Кунчев, управител на Балкан Биосерт, Албена Симеонова, биологичен производител и член на УС на Българската асоциация „Биопродукти“ (БАБ), Димо Димов, председател на Сдружение за биологично пчеларство, Петко Ангелов, отглежда над 200 дка лимец в стамболовското село Рабово.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!