Протестите на земеделските производители от всички сектори, които започнаха в понеделник, продължават и днес - 19 септември. Рано сутринта фермерите започнаха своя мирен протест в Долни Богров край София. В момента те вече се намират пред БНБ.

Протестите на производителите от сутринта проследихме ТУК

Земеделците имат разрешине от Столичната община да протестират със земеделска техника

„Хората ще се съберат от 10 до 11 часа на църквата „Александър Невски“, след което ще се придвижат до сградата на Министерски съвет, където ще останат целия ден“, съобщи председателят на Националната асоциация на зърнопроизводителите Илия Проданов след среща в столичната община. 

Димитър Мачуганов: В България чакаш на опашка и за протест. 

Към 15:15 ч. част от фермерите пристигнаха в центъра на София пред Министерския съвет. Други по това време все още се опитваха да се предвижат до центъра на града.

В 15:40 ч. представители на инициативния комитет влязоха на среща с премиера Николай Денков, финансовия министър Асен Василев и председателя на Комисията по земеделие Десислава Танева. 

Четете още: Протест на земеделските производители в цялата страна


Междувременно миньорите все още протестират. А фермерите са се събрали пред сградата на Българска народна банка. Полицията помага за разделянето на двата протеста.

В 16:36 ч. фермерите вече са на площада, откъдето се изтеглиха протестиращите миньори. На Ларгото в столицата те очакват резултатите от срещата между премиера, земеделския и финансовия министри с представители на Инициативния комитет. 

Междувременно "терористи" събират боклук на жълтите павета.

В 18:16 ч земеделските производители все още не са приключили срещата с Николай Денков, Асен Василев, Десислава Танева и Кирил Вътев.

В 19:00 ч. фермерите все още са на площада пред Министерския съвет в очакване на резултати от срещата.

В 19.13 часа фермерите станаха нетърпеливи. Срещата продължава вече 4-и час.

Радостина Жекова коментира за Агри.БГ:

"Има добри новини за сектор "Зърнопроизводство", както за сектор "Овощарство", "Животновъдство". За сектор картофопроизводство в момента договарят нещо. Проявете малко търпение. Аз ще остана тук с вас. Чакаме ги всеки момент", каза Жекова.