Пазарджишките животновъди продължават да наваксват с неосъществената навреме здравна профилактика на животните, заради проблеми между ветеринарите и Земеделското министерство, каза Румен Георгиев, председател на Асоциацията на млекопроизводителите в област Пазарджик, цитиран от радио „Фокус“.

 

Към момента общото здравословно състояние на животните във фермите е добро, регистрирани са само някои леки простудно заболявания, които се овладяват на място. Той уточни, че ветеринарите, зачислени към фермите, имат ангажимент да следят здравния статус на животните във фермите и да реагират своевременно при влошаване на здравословното им състояние.

 

Пазарджишките млекопроизводители приемат добре идеята за възможността за смяна на ветеринарния специалист два пъти годишно, в случай, че имат забележки към неговата дейност във фермата. На този етап не се е налагало да бъдат сменяни ветеринари, защото между животновъдите и медицинските специалисти е изграден оптимален метод на работа и се следи стриктно здравната профилактика на животните, каза още Георгиев.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!