Представители на Националната асоциация на зърнопроизводителите ( НАЗ ) се срещнаха днес със заместник-министъра на финансите г-жа Людмила Петкова и експерти от финансовото ведомство и НАП относно планираното изменение на Закона за данъка върху добавената стойност. Проектът за промяна предвижда въвеждането на обратно начисляване на ДДС при търговията със зърнени и технически култури.

 

На срещата зърнопроизводителите категорично заявиха, че са против прилагането на подобен механизъм и посочиха като възможно решение въвеждането на диференцирана ставка за сектора. На този етап не е получена информация от министерството на финансите относно оценката на въздействие от прилагането на обратното начисляване на ДДС, както върху бюджета на страната, така и върху земеделските производители.

 

НАЗ апелира към внимателно обмисляне на други ефективни предложения за справяне с данъчните злоупотреби. Новите предложения на финансовото министерство се очаква да бъдат обсъдени на следващото разширено заседание на УС на НАЗ.
 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!