Българското вино е един от продуктите, с които страна ни е известна по цял свят, но можем да направим много повече по отношение на износа му. Това заяви зам.-министър Явoр Гечев по време на откриването на фестивала „Дефиле на младото вино” в град Пловдив.

 

„През следващата година предвиждаме да направим няколко промоции на българско вино в нашите посолства в различни точки по света”, съобщи зам.-министър Гечев. Тези представяния ще бъдат съпроводени от програма, в която сериозно ще бъде застъпена българската култура и обичаи.

 

Според ресорния зам.-министър в подобен тип промоции трябва да се търси ефективност и резултатът от тях да е покачване на износа на вино. „Няма човек, който да е опитал българско вино и да не го е харесал, затова сме длъжни да представяме България пред света именно с такива традиционни продукти”, коментира Явор Гечев. Т

 

ой допълни, че стандартите за храни и напитки са важен инструмент за гарантиране на качеството на родните продукти пред българските и чуждестранни потребители. Фестивалът „Дефиле на младото вино” представя над 26 производители на вино и се очаква да бъде посетено от над 10 хиляди души.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!