Вероятно няма да има промени в ръководствата на структурите към Министерството на земеделието и храните.

По време на днешната си среща с министър Греков браншовите организации са поставили въпроса за това дали ще има кадрови промени в Държавен фонд „Земеделие“, както и в останалите структури на Земеделското министерство. В отговор министър Греков е коментирал, че в цялата си кариера на ректор се е разделил само с трима доценти и с един асистент и то защото е имало основателни причини за това.

За министъра било важно това дали хората имат необходимата квалификация, за да заемат определен пост, така че най-вероятно няма да има метла в структурите на Министерство на земеделието и храните, коментираха предтавители на браншовите организации.

Земеделските производители обаче са притеснени, защото най-вероятно ще има много промени в Областните земеделски служби. Надяваме се да няма промени на Областно ниво – там, където подаваме проектите си, коментираха фермерите.

По непотвърдена информация, се очаква имената на новите зам.-министри да бъдат обявени в понеделник. На този етап няма назначени зам.-министри, както и началник Кабинет.

Както Фермер.БГ писа по-рано, министър Греков очаква от браншовите организации да дадат и своя кандидатура за третото място на зам. министър на земеделието.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!