Американските производители алармират, че политиката на Канада по отношение на млечния пазар може да нанесе вреди на селскостопанската индустрия в САЩ, информира The DairyNews, позовавайки се на информация на hppr.org.

Световните цени на маслото ще останат стабилни до края на 2017 г.

В отговор някои млечни заводи в САЩ информираха администрацията на президента Доналд Тръмп за своите интереси и необходимостта от преборване с търговския протекционизъм от страна на Канада.

По думите на американските фермери техните северни съседи не изпълняват търговските споразумения, когато става дума за мляко и сирене, създавайки трудности за износа на мляко от САЩ.

В тяхната жалба се говори за нова канадска политика на ценообразуване, известна като Class 7.



Американските производители твърдят, че политиката е специално разработена, за да постави американските износители на млечни продукти в неизгодно положение.

Бившият министър на земеделието и храните в САЩ (USDA) Том Вилсак в момента е президент и изпълнителен директор на Съвета по млечен експорт.

По думите му хиляди фермери ще пострадат, ако Канада продължава да изпълнява своите програми за изкривяване на глобалния пазар.