Tютюнопроизводители от областите Хасково и Кърджали готвят голям протест заради забавени плащания. Тютюневата реколта е изкупена в началото на 2016 година, но плащане още не е реализирано все още. От фирмата изкупвач са гарантирали, че сумите ще бъдат преведени до 15 юли, а днес сме 29 август и все още плащане - няма. 
 
На нашия пазар има много сериозни фирми, но има и такива, които не си плащат задълженията и това продължава много години... явно няма кой да го спре. Аз протестирам от далечната 2001 година и нищо не се променя. Как фермерът да бъде щастлив, след като работи нещо, което не знае кога ще му бъде платено? Има несигурност в отрасъла и това е една от причините за хаоса, който цари на пазара. Това каза Иван Сабахлъков, тютюнопроизводител пред БНР. 
 
Според тютюнопроизводителят хората ще се вдигнат на протест, предвид на ситуацията в сектора.
 
„Хората ще излязат. Това трябваше да стане много отдавна. Стоката им беше взета още февруари, сега сме август. Самите фирми направиха така, че да хитрее българинът. Взе се решение пред ЕС да се закрие секторът, а той доставя огромна сума на бюджета. Трябва да се разбере дали този отрасъл ще го има или не. Основните фирми, които трябва да изкупуват тютюна, бягат от България. Някъде се къса нишката“, категоричен е Сабахлъков.