Българо-американското дружество Тайтън Машинъри България АД отбеляза две години от създаването си в рамките на Международното изложение АГРА 2014. С традиционно голям щанд и богато портфолио от нови трактори, комбайни и прикачен инвентар, компанията събра хиляди посетители в рамките на изложението, за да представи последните иновации при земеделската техника.  

Стретегическа цел в политиката на Тайтън Машинъри през тази година е компанията да се фокусира и върху малките и средните стопанства. Имаме подготовка, както и набор от машини, които са изложени на тазгодишното изложение – специално подбрани за такива фермери. Също така ще обърнем внимание и на животновъдството. Имаме цяла линия с доилни инсталации, със затворени  комплекси, коментира Румен Лазаров, изпълнителен директор на Тайтън Машинъри.

ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:




Сред новостите от CASE IH бяха тракторите Farmall А от 65 до 115 к.с. и Farmall U с изцяло нов 3,4-литров Сommon rail двигател. Акцент беше поставен и на новите трактори  Maxxum Efficient Power от 100 до 140 к.с. с SCR система за по-малко вредни емисии и ниски разходи на гориво.

За по-големите фермери Тайтън Машинъри България предложи на АГРА тракторите Case IH Magnum и Magnum CVX, както и едни от най-търсените и високопроизводителни трактори в световен мащаб Quadtrac – единственият трактор с 4 независими задвижващи вериги. Фермерите имаха възможност да се запознаят отблизо и с новите зърнокомбайни Axial Flow от сериите 130 и 230.

Компанията започва и внос в Европа - през България на прикачен инвентар от марката Case от САЩ във високия мощностен диапазон . Те са познати като ключови и базови машини, доказали се на американския пазар. И ценово стоят много добре на пазара, посочи Румен Лазаров.

Богато разнообразие от прикачен инвентар представи Тайтън Машинъри на АГРА 2014 - техника на канадския производител Salford за високомощностни трактори; новостите от Kverneland и най-новата тороразпръскваща машина Exacta TL Geo Spread . Посетителите имаха възможност да се запознаят отблизо с телескопичните товарачи Merlo, както и с ремаркета Annaburger, подходящи за растениевъдството и животновъдството.

Дебют на българския пазар направи и 12-редовата сеялка Vaderstad Tempo R – машина с отлична производителност и точност при висока скорост, както и новата самоходна пръскачка Tecnoma Laser FC с кабина, монтирана в средата на шасито.

Беше представена и системата за прецизно земеделие на Kverneland iM Farming, която спечели награда за иновации от панаира.

За да улесни земеделските производители при закупуване на техника, Тайтън Машинъри предлага Лизингова схема 3x3x3 със самоучастие на клиента от 5% до 50% от сумата. Лихвата по лизинга е 3%. Този лизинг той би могъл да изплати на равни вноски или на вноскъ, съобразени с неговата продукция в рамките на три години. Програмата ще работи за следващите три месеца – от 1 март до края на месец май, обясни Григор Статев, Зам.-изпълнителен директор на Тайтън Машинъри.

През тази година българо-американската компания акцентира и на машините втора употреба.

Успешното развитие на Тайтън Машинъри и Case на българския пазар ще продължава и през 2014 година, категоричен е Андреас Клаузер, изпълнителен директор на CASE IH за Европа са партньорите от Case IH: Отново ще имаме растеж, благодарение и на отличното сервизно обслужване и обезпеченост с резервни части за машините, които осигуряват максимално ефективно партньорство с клиентите ни.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!