Все още са малко сделките за търговия със зърно от новата реколта, започнаха да се оформят цените, заяви Борис Ангелов, управител на стокова борса в Монтана, цитиран от радио „Фокус“. Ангелов посочи, че цените при фуражния ечемик са от 240 до 260 лв. на тон от място, ако са закарани до пристанище цената е около 260-280 лв. за тон.

 

„За пшеницата все още няма изразени цени за Северозападния регион. Но, цените не се оформят много високи”, допълни Ангелов. За хлебната пшеница цената ще бъде около 260-270 лв. за тон от място. Според него говори се и за по-високи цени, но това са стартовите цени, с които започва изкупната кампания.

 

Борис Ангелов заяви, че на световния пазар има общ спад на цените на зърното, което се отразява и на нашите пазари. При пивоварния ечемик има договорености и са засети количества, като исканата цена засега е от 320 до 340 лв. на тон, но цената, която се дава е 320 лв. на тон. Реални сделки със зърно все още няма, вървят сделките, които са с предварителни договорености.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!