Победителите в изданието „Машина на годината 2019“, част от международното изложение SIMA, бяха наградени пред стотици земеделски производители, във френската столица. Организатор на събитието е медията Terre-net.
 
 
Журито, съставено от 24 журналиста, представящи около двадесет европейски селскостопански медии, трябваше да избира между 40 машини. Сред ключовите фактори, при избора на най-добрите машини, бяха техния иновационен характер, реалната печалба, донесена на фермера, при използването на машината и подобряването на ефективността на стопанството.
 
Ето пълният списък на победителите в различните категории машини:
 
Категория 1: XL + Трактор: Case IH Quadtrac CVX
 
снимка: © Case IH
 
Новата гама верижни трактори Case IH Quadtrac CVX бе разкрита миналото лято в Братислава (Словакия). Мощността на трактора достига 613 к.с., като радва феновете на червения бранд със CVX трансмисията. 
 
Категория 2: Трактор L: Massey Ferguson 7719 S
 
снимка: © MF
 
Massey Ferguson пусна нов модел, за да допълни своята компактна серия 7700. Тракторът 7719 S е самото самото съвършенство, което идва с редица нови функционалности, в помощ на механизаторите. 
 
Категория 3: Среден клас трактор: New Holland T5 AutoCommand / Case IH Versum
 
снимка: © Case IH
 
New Holland Agriculture разширява серията T5 с новата гама T5 Auto Command ™. Новите модели предлагат най-доброто в класа си за максимален комфорт. Новият T5 Auto Command ™ предлага идеални характеристики за увеличаване на гъвкавостта при експлоатация на пасищата, земеделие, транспорт, култивиране и общинска работа.
 
Case-IH се възползва от Sima 2019, за да представи, като световна премиера, новата си гама трактори Versum CVXDrive . Серията се състои от четири модела и е разположен между Luxxum и Maxxum. 
 
Категория 4: Трактор S: Valtra A
 
снимка: © Valtra
 
Valtra A-Series вече се възползва от 16-скоростната трансмисия, наречена HiTech4. В допълнение, удобството и гъвкавостта се увеличават благодарение на механичното окачване на кабината на Panhard, предварително зададените функции, джойстика за управление на дроселната клапа, наклона и предния ВОМ.
 
Категория 5: Специализиран трактор: Same Frutteto ActiveSteer & Agrosky
 
снимка: © Same
 
През май 2018 г. Same представи новия си специализиран трактор  Frutteto CVT S, с безстепенна трансмисия, нова кабина с плосък панел и подобрена работна хидравлика. 
 
Категория 6: Комбайн: New Holland CR Revelation IntelliSense
 
снимка: © New Holland
 
Новата система Intellisense от New Holland CR Revelation спомага за намаляване на загубите и повишава качеството на зърното. Това е автоматизирана система за събиране на реколтата, която улеснява работата на водача и максимизира добива на машини. 
 
Категория 7: Комбайн за фураж: Krone Big X 1180
 
снимка: © Krone
 
Krone представи своя нов фураж комбайн Big X. Моделът 1180 става новият флагман на марката, благодарение на своя двигател Liebherr, който развива 1156 конски сили.
 
Категория 8: Оборудване за прибиране на реколтата: Ropa Keiler 2
 
снимка: © Ropa
 
Ropa представи версия L на своя комбайн за картофи Keiler 2, с 20% по-малък капацитет на бункера. Компанията обаче обяви, че с този комбайн фермерите могат да увеличат работния си капацитет с 30%.
 
Категория 9: Косачка: Pöttinger Novacat A10 Cross Flow
 
снимка: © Pöttinger
 
Косачката, произведена от Pöttinger, предлага за първи път сливане на откоса без нужда от кондиционер, благодарение на новия шнек CROSS FLOW (Кръстосан поток), при който откосът се слива незабавно след самото косене. Машината увеличава ефективността в стопанството и повишава нивото на безопасност. Нивото на удобство също е повишено.
 
Категория 10: Обработка на почвата: Lemken Rubin 10
 
снимка: © Lemken
 
Дисковата брана Rubin 10 осигурява стабилно поддържане на посоката, без „дърпане“ настрани и по този начин намалява разхода на гориво, но също така позволява точно насочване на преминаването, използвайки също и GPS. Дисковете са подредени така, че да генерират симетрични сили и от двете страни на работната машина. 
 
Категория 11: Сеялки: Sulky Progress P50
 
снимка: © Sulky
 
Sulky разработи тази сеялка в продължение на няколко години директно с фермерите. Точно затова тя съчетава най-важното за земеделците – достъпност и здравина.
 
Категория 12: Пръскачки: Kuhn Metris 2
 
снимка: © Kuhn
 
Пръскачката е с вместимост 3 200 литра и работна дължина на крилете от 18 до 36 метра.
 
Категория 13: Товарачи: JCB Series III & CommandPlus
 
снимка: © JCB
 
На Sima 2019 фермерите могат да открият новото поколение селскостопански телескопични товарачи JCB. Series III замества предишното поколение товарачи и предлага изцяло нова кабина Command Plus. Тя е по-тиха, по-широка и по-дълга, с подобрена позиция за управление, контроли, които са по-лесни за използване, оборудвана е с голям дигитален дисплей.
 
Категория 14: SSV: Gator на John Deere
 
снимка: © John Deere
 
Категория 15: Оборудване за ферми: Joskin Modulo Advantage
 
снимка: © Joskin
 
Joskin създава гамата от цистерни, носещи името Modulo Advantage. С тази марка, брандът иска да предложи на фермерите машина, която да е високопроизводителна, качествена и на ниска цена.
 
Категория 16: Награда на публиката: Maschio Gaspardo Chrono
 
снимка: © Maschio Gaspardo
 
Сеялката от Maschio Gaspardo, чиято концепция беше представена на Агритехника, стана фаворит на публиката на SIMA 2019. Машината се отличава с прецизна сеитбена система. Сеялката гарантира отлична точност с всички видове семена и почвените условия, дори и в най-трудните ситуацията.