Създадена, за да отговори на най-високите изисквания на земеделските стопани – иновативна, надеждна, точна. Това е механичната сеялка на LEMKEN модел Saphir. Тя работи при всякакви почвено-климатични условия и създава нови измерения и предизвикателство сред конкурентните марки, категорични са от официалният дилър на LEMKEN фирма Анимекс EOOД.
 

Сеялката Lemken Saphir е преднзанчена да работи в комбинация с друга почвообработваща техника от същата марка – активна брана ZIRKON или компактният култиватор QUARZ.

Сеялката е с работни ширини от 2,5 м до 4м, с възможност за навесен вариант и вариант AutoLoad.


Изборът между двудисков изсяващ апарат или анкерен, я прави универсална, дава свобода при избора и гарантира перфектна сеитба при всякакви почвено-климатични условия. С обем на бункера от 1050 л, машината гарантира производителност, независимост и равномерен посев. Стените на бункера са конструирани така, че практически да не се създаде възможност за задържане на посевен материал, което улеснява и почистването в края на работния процес. Серийно сеялката е оборудвана с изключително здрава стълба с платформа за зареждане и обслужване. Това значително намалява времето за зареждане на машината. Като опция във вътрешността на бункера може да се монтира датчик, който следи запълнеността със семена, който е свързан с EASYTRONIC – компютъра на сеялката.
 

Механизмът на изсяването става посредством надлъжно разположен шестостенен вал с монтирани на него разпределителни ролки. Движението се взема от разположеното в задната част на сеялката задвижващо колело, посредством карданния вал и безстепенния вариатор, работещ в маслена баня. Специален датчик следи работата на вала и движението му по време на работа. Задвижващото колело е с голям диаметър, което осигурява безпроблемна работа и вероятността от пробоксуване е сведена до минимум в сравнение с конкурентни марки. Практически неизискващите обслужване компоненти от целият този низ правят работата със сеялката LEMKEN Saphir безпроблемна и гарантират точна сеитбена норма регулираща се в граници от 0,5-500 кг/ха.

 


След приключване на работа колелото се прибира в транспортно положение без да е необходима сила или допълнителен специализиран инструмент – типично в немски стил - лесно и практично.Точността и дозировката на семната се контролира посредством изсяващите ролки на шестостенният вал. Създадени в три варианта – CONTI PLUS, MEGA PLUS и MONO PLUS ролките са пригодени за изсяване на семена с всякаква големина. Чрез системата за бърза смяна се избира подходящата за работа.
 

  • Мega Plus – за посевни норми над 150 кг/ха

  • Mono Plus – за посевни норми под 150 кг/ха


 

 

Изсяващите ролки са поставени в корпус, изработен от гъвкав и износоустойчив материал, а при превеждането на ролките от режим калибровка в режим на работа не се изискват усилия, и семепроводите остават винаги прави и не се пречупват. Възможността за включване и изключване на определени ролки от изсяващия вал дава възможност за извършване на „релсова сеитба“ и се осигурява съответствие с колесната база на агрегатиращия трактор и при последващи обработки.


Дисковият изсяващ апарат с разстояние между редовете 15 см гарантира перфектна сеитба, както при дисковано стърнище така и при традиционна технология. Специално разработени за българските почвено климатични условия, двата диска се разминават в оста си и в комбинация с чистача не позволяват попадане на растителни остатъци, а задръстването е сведено до минимум и почти невъзможно.

 Системата за настройка силата на натиск на изсяващите секции в комбинация с притъпкващото колело, изцяло обезпечава покритието на семената и гарантира оптимално постъпване на влага,равномерно развитие на коренoвата система и посева.

 

 

Сеялката е серийно оборудвана с компютър EASYTRONIC, следящ параметрите на работа и входните сигнали от датчиците, което е гаранция за правилна и безпроблемна работа; гарантира също лесно и бързо настройване на желаната колея за релсова сеитба и дава информация за засети хектари, запомняне на полета и обединяване в последствие.
 

 

Информация за сеялката Saphir, както и за всички продукти LEMKEN, можете да получите от официалният дилър на LEMKEN за България – фирма Анимексс ЕООД.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!