За мнозина дроновете може да изглеждат като футуристична технология, но съвсем скоро те ще се превърнат в нещо обичайно като тракторите и камионите във фермата, пише thechronicle.com.au.

Технологията IoT понижава разходите за енергия и вода в агросектора


Последните новости в тези технологии бяха показани на CRT FarmFest 2017. На събитието компании от цял свят се погрижиха да представят неограничените възможности на своите изобретения, които са предназначени за технологично напреднали фермери, стремящи се да извлекат максимума от своя бизнес.

Precision Hawk е една от топ 30 компаниите в света, която произвежда дронове. Тя предлага софтуер, който може да проследява стада, да сканира нивото на хидратиране на културите, да визуализира зоните с ниска продуктивност и т.н.

Джош Воелкър, представител на компанията, информира, че подобрената технология на съвременните дронове в съчетание с по-малко рестриктивните търговски закони за потреба ще превърнат селското стопанство в основен пазар за този тип машини.

В момента, само разхождайки се из 10% от стопанството си, може да получите информация за 100% от нея и да установите къде са проблемите, допълва той.

8% от употребата на дронове ще бъде в селското стопанство в цял свят, сочат прогнози на експерти.

В момента, в който започнете да използвате тази технология, вече имате достъп до набор от анализаторски инструменти, наблюдавате културите и може да регистрирате на мига проблемите в стопанството, допълва Воелкър.