Продължително топлото време и последвалите екстремно ниски температури доведоха до силно стресирани посеви със забавено развитие. Това води до сериозно редуциране на добивния потенциал. 

Panainnovation

За компенсиране на стреса и максимални резултати Panamin Co. предлага нежно, но категорично решение, в което природата помага на природата - Руското чудо - екстракт от торф като част от Panatechnology в комбинация с вече познатите Panamin Agro или Panatop Immuno Active +.

Естествените хуминови киселини, които се съдържат в торфа, са натурален активатор на растежа и подобряват кълняемата енергия на посевите. Резултат от действието им е ускорен интензитет на фотосинтеза и обмена на веществата

Хуминовите киселени подкрепят защитните сили на растението. Имат изявен антистрес ефект като стимулират развиването на адаптивността към измененията в климата. 

Руското чудо - екстракт от торф съчетава в себе си хуминови и фулво киселини, които заедно увеличават пропускливостта на жизненоважните вещества през клетъчната мембрана на растенията, а това позволява по-лесно навлизане и усвояване на хранителни вещества. Заедно с това участват активно в регенерирането на естественото плодородие на почвата и създаването на жизненоважния хумус. 

Именно заради това Руското чудо е незаменима част от Strip-Till и No-Till технологията в Русия. 

Антистрес процедури

За максимално изпълнение на потенциала на растенията Panamin Co. предлага концепцията Panatechnology за преодоляване на температурните амплитуди и неблагоприятните климатични фактори в този период от развитието им. 

Ползите при стресирани посеви са:
- повишен синтез на глюкоза -  студоустойчивост и намален риск от измръзване;
- бързо и ефективно възстановяване на увредените растения;
- по-интензивен растеж и толерантност към стрес/ спомага за залагането на повече репродуктивни органи (подсилва братенето);
- по-добро развитие на кореновата система;
- листно приложение - подобрява усвояването и транспортирането на хранителни вещества;
- намалено пестицидно натоварване на растенията.

Panatechnology - Иновации за устойчиво земеделие и природосъобразни решения! 

Повече информация за Panatechnology и продуктите на Panamin Co. може да получите на [email protected] и на телефон 0883209920.