Фирма „Раломекс“ участва със свои продукти на „Агритехника“ за първа година. На щанда компанията показа две машини – 4-корпусен обръщателен плуг и комбинирана машина за почвообработка. 
 
 
4-корпусният обръщателен плуг  е един от най-продаваните модели в България и е най-разпространен като модел, тъй като тракторите със 120-140 к.с. са едни от най-масовите в страната, а и не само. 
 
„Разликата от моделите, които досега се произвеждаха и предлагаха в България е, че този модел е с хидравлично регулиране на захвата на всеки корпус. Има успокоител на колелото, който действа така че когато се обръща плугът, да не се получават тласъци и удари. Т.е. обръщането на колелото и привеждането му в работно положение става плавно“, каза главният инженер на компанията Рашид Узунов. 
 
 
Другата нова идея, която е вградена в този плуг, е специален нож, разположен на всеки един корпус, чрез който се гарантира много добро странично изрязване на браздата и така се гарантира еднаква ширина на всяка бразда. 
 
Комбинираната машина за почвообработка от две години вече е в серийно производство. На „Агритехника“ е показан най-малкият навесен модел за трактори от 180 и 200 к.с. Тя представлява плуг, към който е добавено устройство за раздробяване на буците и машината извършва предсеитбена подготовка, предсеитбена оран и раздробяване и подготовка на почвата за сеитба, веднага след като е минала машината. Тя вече е патентована от „Раломекс“ и се радва на голям интерес от страна на посетителите на изложението в Хановер. Машината работи много добре при влажни условия, което е много удобно за стопани, които сеят късна царевица. 
 
„Аз виждам добро бъдеще в тази машина, като технология, не само в България, но вече и в Европа“, добави Узунов, като обясни, че в сравнение с прототипа от преди 3 години, сега в машината има подобрения в хидравличната система, в настройките на плуга и неговото регулиране. Също така в представения на „Агритехника“ модел има и по-качествени кардани, които са важен елемент. 
 
 
По-големите модели са 5-корпусен за трактори от 220 и 280 к.с. и 6-корпусен за 300 – 350 к.с. Узунов заяви, че има идея да се увеличи работната ширина на машината, правейки я прикачна. 
 
Само преди дни „Раломекс“ пуснаха в продажба най-големият обръщателен плуг, произвеждан в България. 
„Конкретният модел, който пускахме е 9-корпусен, като може да се произведе и като 10-корпусен и 11-корпусен. Това прави работната ширина от порядъка на 4,50 м“, каза Узунов и добави, че този плуг вече е за трактор с мощност над 400-500 к.с. 
 
„Радваме се, че в България тази машина вече работи при реален клиент. Първоначалните отзиви са изключително положителни и се надявам такава машина да презентираме на АГРА 2018“, обясни инж. Узунов. 
 
Друга разработка на фирмата е страничен култиватор, чиято промоция беше на БАТА АГРО 2017. 
„Сега вече ще покажем развит модела – като конструкция, като технология. По-различна работна ширина“, каза Узунов. 
Фирмата работи и по разработката на житна сеялка, с която се извършват експериментални обработки. 
Основният износ на фирмата е в Румъния, освен това продукцията отива и за Молдова, Турция, Гърция и Украйна.