Днес от 13:00 ч. ще се проведе втора среща във връзка с предложение за създаване на консорциум за износ за Китай, информират от Изпълнителната агенция по лозата и виното (ИАЛВ). По предложение на изпълнителният директор на ИАЛВ инж. Красимир Коев днешната среща ще бъдат дадени повече технически подробности относно създаването на консорциума.

 

Фермер.БГ припомня, че през миналата седмица винопроизводители от цялата страна, които имат интерес за износ на вино в Китай, участваха в среща в Министерството на земеделието и храните (МЗХ) с министъра на земеделието и храните проф.д.с.н Димитър Греков, изпълнителния директор на Изпълнителна агенция по лозата и виното (ИАЛВ) инж. Красимир Коев и президента на СМК ГРУП Интърнешънъл Джелял Метин Кълъч, както и експерти от областта на производството на вино.

 

В ИАЛВ е получено писмо от СМК ГРУП, относно предложение за увеличаване на продажбите на българско вино в Китайска Народна република и на международните пазари. СМК ГРУП работи върху няколко големи проекта между Китай, Русия и Турция и представлява няколко китайски държавни организации в Турция и съседните и държави. Предложението е да бъде създаден консорциум. В него участие могат да вземат всички български винопроизводители, интересуващи се от продажби в Китай.

 

Специално за китайския пазар ще се регистрират няколко нови марки, чийто собственик ще бъде новосъздаденият консорциум и ще се търсят бъдещи възможности, които да водят до сътрудничество в областта на внос, износ, производство, сътрудничество и съфинансиране.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!